2018. gads - Goda ģimenes gads. Moto - Laiks bērniem!

Atzīmējot Latvijas valsts dibināšanas gadadienu, 2018. gads izsludināts par “Goda ģimenes gadu”. Gada moto - Laiks bērniem! Latvija ceļā uz ģimenei draudzīgāko sabiedrību.

Latvijas sabiedrības nākotne ir tiešā veidā atkarīga no tās bērniem, tāpēc ir jāsaka - Laiks bērniem! Bērni ir ne tikai nepieciešamība jebkuras valsts fiziskai pastāvēšanai (iedzīvotāju skaitam), bet arī priekšnoteikums valsts izaugsmei, jo mūsu bērni būs tie, kas cels, attīstīs un vadīs šo valsti nākotnē. Vienlaikus nedrīkst aizmirst arī par ikdienu - cik daudz mēs kā sabiedrība un ikviens no mums veltam un atrodam laiku bērniem. Tāpēc laiks bērniem ir jāatrod jau šobrīd un pret bērnu kā pret vērtību jāizturas ne tikai vārdos, bet arī darbos.

Latvijas Goda ģimenes gadā ir plānotas daudzveidīgas aktivitātes un pasākumi, lai pateiktu paldies un godinātu ģimenes, kurās jau aug bērni, plānotas aktivitātes, kas veicinātu sabiedrības izpratni par nepieciešamību kļūt par ģimenei ar bērniem draudzīgāku sabiedrību.


Veidojot Latviju par ģimenēm draudzīgāko valsti un pakāpeniski uzsākot īstenot “Sabiedrības demogrāfiskās atveseļošanās programmu “Māras solis”, 2018. gads tiek izsludināts par “Goda ģimeņu gadu”, Latvijas simtgades pasākumu ietvaros organizējot plašu programmu ģimeņu cildināšanai.

Goda ģimenes gadam izvirzīti sekojoši mērķi:

1. Godināt daudzbērnu ģimenes;
2. Veicināt sabiedrības izpratni par ģimenes lomu sabiedrības attīstībā;
3. Mainīt sabiedrības attieksmi, mazināt stereotipus.


Atbildīgā institūcija par rīcības plāna detalizētas izstrādes koordināciju - Valsts Reģionālās attīstības ministrija.